april 19, 2011

saras lilla flora i färg

Rabatter och krukodlingar i all ära, men det är något visst med naturens egna flora. Den som nu på våren dyker upp bland bråte och lövhögar och gör världen lite finare.
hästhov, blåstjärna, vårlök, snödroppar... häromdagen såg jag vitsippor

5 kommentarer:

  1. Underbart! Jag har själv inspekterat vårens framfart här i lillsjön. Såg mest isflak i vackra krackelerade mönster som flöt omkring bland knipor, skrattmåsar och änder. Fast i jämtland har nyligen blåsipporna pluppat upp vilket är det säkraste vårtecknet för mig. Satte just bonnie bland ett gäng vårstjärnor. Hoppas dom är ok att äta:/ Har förstått att ni har sommar i sthlm idag. Här är det kyliga vindar men solen värmer gott, framförallt om man hittar ett ställe i lä. Precis mitt favoritväder. När kinderna blir väderbitna och man får klä på sig alla friluftskläder man har här uppe.

    SvaraRadera
  2. vet du vad linnea, jag kollade precis i "bonniers stora flora i färg" och tänkte önska, om du vill, "bonnies lilla flora i färg" från dina föräldrars trädgård! lite nyfiken på den:) Arne har förövrigt smakat på kotte.

    SvaraRadera
  3. Visst är det nåt speciellt med denna flora! Har gått omkring och fotat knoppar i kvaderat idag.. Obotlig naturromantiker som man är. Håller båda tummarna hårt för att inte ha missat alltför stor del av bladsprickningen under vår påsksemester. Men, hör och häpna, har inte råkat på nån tussilago än! Snygga byxor förresten :)

    SvaraRadera
  4. jag bor i bondbyxorna. kolla efter blåsippor åt mig i jämtland

    SvaraRadera